Robust Psykologhjælp i Aarhus

Boganmeldelse

“Hviskefolket – og de dejlige underjordiske haver. En bog, der hjælper børn med at falde I søvn med magi”. Skrevet af Jannie Kildested, Aut. Cand.Psych. Specialist I psykoterapi og hypnoterapi. Indehaver af Kraftspring.

Anmeldt af: Kirsten Børsting, Aut. Cand.pæd.psych. Specialist i børnepsykologi og Hypnoterapeut. Styrelsesmedlem i PSKH (psykologfagligt selskab for klinisk hypnose). Indehaver af Robust psykologhjælp.

Flere udviklingspsykologiske temaer og varierende modgang i livet kan give søvnproblemer for børn. Og som forælder kan det være svært at hjælpe sit barn ud af søvnproblemerne.

Præcis derfor er “Hviskefolket – og de dejlige underjordiske haver” en længe ventet og håndgribelig selvhjælpsbog til børn og forældre. Med metoder fra den professionelle hypnose som er funderet i udviklingspsykologi og forskning er der god hjælp at hente til at kunne komme til at sove godt.

Bogen giver 6 hypnose øvelser som hver matcher aldersgrupperne 4 – 10 år. Alle hypnose øvelserne har en fælles begyndelse med den fine fortælling om Hviskefolket som er særlige fordi de kun kan hviske. I løbet af blot 10 sætninger er barnet inviteret ind i en fantasiverden fordi fortællingen på hypnotisk vis taler til alle barnets fem sanser: syn, lugt, smag, hørelse, berøring. Forbindelsen imellem barnets krop og sind styrkes. Illustrationerne er i gyldne, klare og varme farver og både barn og voksen får lyst til at være i Hviskefolkets dejlige, afslappende paradis. Barnet kommer trygt ind i søvnens blide favntag.

Efter den indledende fortælling vælges en eller flere af de 6 hypnose øvelser alt efter alder og søvnproblem. Med støtte fra bogens introduktion skræddersys øvelserne til lige præcis det søvnproblem hvert barn kæmper med. Konkret og let tilgængeligt.

Ved hjælp af Hviskefolkets særlige kendetegn – at hviske – hviskes øvelserne. Hviskeri intensiverer barnets motivation og glæde til at lytte. Hviskeri har en hypnotisk effekt og kan støtte barnet i at affektregulere. Dette forklares udfra ASMR (autonom sensorisk meridian respons) – et sensorisk fænomen som beskrives ved en rislen der starter henover hovedbunden, nakken og nogen gange videre ned i kroppen som respons på særlige høre og synsindtryk. Denne fornemmelse giver følelser af velvære og afslapning. Læs mere på hviskefolket.dk

Bogen er overskuelig og håndgribelig. Kildested formidler metodemæssigt indblik i de styrker hypnose har for børn. Et vigtigt bidrag til udbredelse af hypnose som selvhjælpsmetode og som metode i psykolog professionen.

Jeg anbefaler bogen til forældre og professionelle og finder den også inspirerende som hjælp til unge voksne med udviklingshæmning som også kæmper med søvnproblemer.

Bogen får 5 af 5 stjerner fra mig.

Har du lyst til at læse mere?

Se mine andre blog-indlæg & cases