Find ud af hvad hypnose kan gøre for dig

Jeg er uddannet Hypnoterapeut i Psykologfaglig selskab for klinisk hypnose under Dansk Psykolog Forening. Jeg deltager løbende i trænings kurser i Ericksonian hypnoterapi, særligt hos Grethe Bruun, specialist i psykoterapi og børnepsykologi i Næstved.

Hypnose er et værktøj, der bruges til at få dig i trance. Når du er i trance, bruger jeg som hypnoterapeut narrativ samtaleterapi. Når hypnose og terapi kobles sammen, bliver det kaldt for hypnoterapi.

Hypnose er en tilstand af koncentreret opmærksomhed, som vi alle oplever mange gange dagligt. Du kan genkende hypnoselignende tilstande fra dit hverdagsliv, når du fx:

  • Falder i staver, dagdrømmer eller mediterer
  • Bliver opslugt af en bog
  • Den naturlige tilstand der opstår lige før og efter din søvn

Hypnoterapi kan blandt andet være behjælpeligt, hvis du har problemer med:

  • Søvnforstyrrelser
  • Håndtering af stress
  • Depression
  • Præstationsangst
  • Selvværd og selvtillidsproblematikker
  • Skyld, skam og tilgivelse
  • At få et mere positivt, løsnings- og handlingsorienteret syn på problemer

Det som jeg særligt finder givende ved hypnoterapi er, at jeg i din trance kan guide dig til at få adgang til dine ubevidste ressourcer. Som professionel hypnoterapeut er min force at støtte dig ind i en behagelig og afslappet tilstand, hvor vi kan udforske det du søger hjælp til. Som led i min uddannelse til hypnoterapeut har jeg selv været i hypnose adskillige gange og kan derfor ud fra egne erfaringer fortælle, at hypnoterapi kan være et fantastisk redskab til problemløsning.

Hypnoterapeut Aarhus Odder, Skanderborg

Derfor er hypnoterapi effektivt

Når du er midt i en hypnoterapitime, vil din bevidsthedstilstand blive forandret. Når trancetilstanden finder sted, vil du føle dig meget stressfri og mere fokuseret, og det vil være lettere for dig at bruge dine ressourcer i retning af det du ønsker og foretrækker. På den måde kan hypnoterapi støtte dig i at træne, øve og udvikle nye handlemønstre, som vil styrke dig og medvirke til, at du kan løsrive dig fra dit problem. Du vil gennem hele hypnoterapien mærke en ro og afslapning i kroppen.

DIT HYPNOTERAPIFORLØB

Samtale forud for hypnoterapi – afklaring og målsætning

Ønsker du at modtage hypnoterapi, vil jeg først og fremmest tage en samtale med dig og i den forbindelse finder vi ud af om hypnoterapi er den rette terapiform for dig, eller om jeg kan hjælpe dig bedre på en anden måde.

Bliver vi enige om, at hypnoterapi vil kunne hjælpe dig, mødes vi til en samtale, hvor vi kan forberede hypnoterapien. Samtalen vil vare ca. 1,5 time, og her vil jeg lave et interview med dig, så jeg kan skrive et hypnosemanuskript til dig og på den måde forberede den kommende hypnoterapi.
Jeg vil stille dig en række indledende spørgsmål, så det efter samtalen vil stå klart, hvad du ønsker at opnå med behandlingen. Andre gange inddrages hypnoterapien spontant undervejs i den narrative samtaleterapi. Når jeg spontant i det givne øjeblik vurderer at hypnoterapi vil kunne gøre noget godt for din proces, vil jeg altid først foreslå den spontane brug af hypnoterapien, så du får mulighed for at sige nej, hvis du ikke ønsker det. Det er vigtigt med en tryg og tillidsfuld atmosfære.

HYPNOTERAPISESSIONEN – FOKUS PÅ DINE RESSOURCER

Selve hypnoterapien kan vare imellem 15 min. – 1. time. Vi starter processen med at du lægger dig til rette på en madras, hvorefter vi vil lave en kropsafspændingsøvelse, som bliver efterfuldt af mental afspænding.

Når du er i trance, vil dine hjernebølger blive langsomme. Du vil have lettere ved at komme forbi den bevidste modstand som du kender så godt, når du er ved fuld bevidsthed. I trancetilstanden som skaber adgang til dit ubevidste, kan du derfor i større grad få adgang til gemte ressourcer, al det du ønsker og få adgang til at omsætte dine ressourcer til de måder du gerne vil leve på. Formålet med trancetilstanden er netop at få adgang til dine ressourcer og finde veje udenom de sædvanlige negative tanker, som du kender så godt.

Hypnoterapi i Århus - Robust Psykologhjælp

Ofte stillede spørgsmål og myter om hypnoterapi

Hvis hypnoterapi skal have en effektfuld virkning, og du vil øge muligheden for effekt, er det vigtigt, at du har en tillidsfuld og tryg relation til mig som hypnoterapeut. Et af de spørgsmål jeg ofte hører som hypnoterapeut er, om det er muligt at blive fanget i hypnosen. Det er det ikke! Alle kan komme ud af trancen igen. Du vil altid være i stand til at vågne, når du ønsker det. Når du er i trance og vi laver hypnoterapien er du også kontaktbar. Som hypnoterapeut observerer jeg din krop, og spørger til hvordan du har det, mens hypnoterapien forløber. I forbindelse med behandling med hypnoterapi kan du opleve en ny energi og at du begynder at tænke og føle anderledes i relation til det du har søgt hjælp til.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til hypnoterapi, eller blot vil høre mere om, hvad hypnoterapi kan gøre for dig.