Lad mig hjælpe dig med at skabe forandring i dit liv!

Som hypnoterapeut i Århus, kan jeg bruge hypnoterapi som led i det samtaleforløb, du allerede går i hos mig. Det er dog vigtigt, at du selv ønsker at blive hypnotiseret. Du kan også modtage hypnoterapi, som en selvstændig behandling. Den hypnoterapi jeg tilbyder er særligt velegnet, hvis du ønsker at få bedre kontakt med dine kvaliteter og styrker som en metode til at nå dine mål i livet. Som hypnoterapeut i Århus, har jeg god erfaring med at få mine patienter ind i en behagelig og afslappet tilstand. Jeg har også prøvet det på egen krop og kan derfor tale dig trygt igennem forløbet med udgangspunkt i mine egne erfaringer.

Forud for hypnoterapi hos mig i Århus, vil jeg altid vurdere, om dine problemer egner sig til hypnoterapi på baggrund af vores samtaler. Ofte er de problemstillinger, som hypnoterapi skal afhjælpe, forbundet med mange relationer, erfaringer og kontekster.

De typiske problemstillinger kan fx være:

 • Søvnforstyrrelser
 • Håndtering af stress
 • Depression
 • Præstationsangst
 • Selvværd og selvtillidsproblematikker
 • Skyld, skam og tilgivelse
 • Skriveblokeringer
 • Eksamensangst
 • Håndtering af vrede
 • Tilbagevendende mareridt
 • At få et mere positivt, løsnings- og handlingsorienteret syn på problemer

Hypnoterapeut Aarhus Odder, Skanderborg

Sådan forløber hypnoterapi hos mig i Århus

Samtale forud for hypnoterapi – afklaring og målsætning

Forud for en session med hypnoterapi, mødes vi til en samtale på 1,5 times varighed, hvor vi forbereder behandlingen. Vi taler om det problem, som du søger hjælp til. Jeg vil samtidig stille dig en række indledende spørgsmål, som har til formål at synliggøre, hvad du gerne vil ændre i dit liv, og hvad du ønsker at opnå med behandlingen. Når vi sammen har skabt klarhed om, hvilke forandringer du ønsker, kan vi bedre skabe gode resultater gennem hypnoterapien.

Udførelse af hypnoterapi

Selve hypnoterapi-behandlingen varer i ca. 1-1,5 time. Vi starter processen med at gennemgå de forskellige trin, i en tillidsfuld atmosfære, så du føler dig tryg hele vejen. Du vil blive lagt på en madras, hvor hypnoterapien foregår. Vi starter med en kropsafspændingsøvelse, som bliver efterfuldt af mental afspænding.

Når du er helt afslappet, går vi i gang med nogle fordybelsesteknikker, som kan få dig i en tilstand af trance. Det er imens du er i en tilstand af trance, at det terapeutiske arbejde udføres. Det sker bl.a. ved at jeg læser din behandlingstekst højt flere gange. Det er din underbevidsthed der bestemmer, hvor langt vi når ind i dit sind. Du vil derfor selv have styringen under hele processen.

 

Trance og fokus på din problemstilling

Når du er i trance, vil dine hjernebølger blive langsomme. Du vil have lettere ved at komme forbi den modstand, du selv skaber, når du er ved fuld bevidsthed. I trance-tilstanden kan du derfor tale nøgternt om bestemte hændelser og oplevelser, du har været udsat for. Trancetilstanden skaber fri adgang til det ubevidste sind, som vi taler til under hypnoterapien. Vi arbejder bagom din bevidsthed.

Formålet med trancetilstanden er at ændre dine negative vaner, som ligger gemt i din underbevidsthed, hvilket kan forhindre dig i at gøre det, du rent faktisk har lyst til. Under hypnoterapien fokuserer vi på at finde en ny og positiv vinkel på dine problemer. Du vil blive bedt om at give et tegn, når du oplever forandringen finde sted, under din trancetilstand.

Hypnoterapi Aarhus

Derfor er hypnoterapi effektivt

Når du bliver udsat for hypnoterapi, vil din bevidsthedstilstand blive forandret. Du vil føle større fokus, højere motivation og have nemmere ved at blive påvirket, så du kommer tættere på det, du søger hjælpe til. Når trancetilstanden finder sted, vil du føle dig meget stressfri, og det vil være lettere for os at dykke ned i, hvad din årsag til problemet er. Du får udviklet nye handlemønstre, som vil styrke dig og gøre, at du kan løsrive dig fra dit problem. Du vil igennem hele hypnoterapien mærke en ro og afslapning i kroppen.

Hypnose er et værktøj, der bruges til at få dig i trance. Når du er i trance, kan jeg som hypnoterapeut bruge en behandlingsmetode, som kaldes narrativ terapi. Når hypnose og terapi kobles sammen, bliver det kaldt for hypnoterapi.
Hypnose er en tilstand af koncentreret opmærksomhed, som vi alle oplever mange gange dagligt. Du kan genkende hypnoselignende tilstande fra dit hverdagsliv, når du fx:

 • Falder i staver, dagdrømmer eller mediterer
 • Bliver opslugt af en bog
 • Den naturlige tilstand der opstår lige før og efter din søvn

 

Ofte stillede spørgsmål og fejltagelser om hypnoterapi

Hvis hypnoterapi skal have en effektfuld virkning, og du vil opnå synlige resultater, er det vigtigt, at du har en tillidsfuld og tryg relation til mig som hypnoterapeut. Derfor skal du frivilligt vælge hypnoterapi. Det er individuelt, hvor mange gange du behøver behandling. Nogle patienter er let modtagelige, imens andre skal igennem flere forløb. Det er også individuelt, hvor dybt du vil kunne gå i hypnose. De fleste som prøver hypnoterapi mere end to gange, får et godt udbytte af behandlingen, og når en god dybde under trancen.

Et af de spørgsmål jeg ofte hører som hypnoterapeut er, om det er muligt at blive fanget i hypnosen? Det er det ikke. Alle kan komme ud af hypnosen igen. Du vil altid være i stand til at vågne, når du ønsker det. Det værste der kan ske er, at du falder i søvn. Sker det, vækker jeg dig bare igen. Når du er i trance under hypnosen, vil du også være kontaktbar. Som hypnoterapeut observerer jeg din krop, og spørger til hvordan du har det, mens terapien står på. Du vil under hele behandlingen være i stand til at sige aktivt fra, hvis du ikke ønsker at svare på mine spørgsmål. Efter en behandling med hypnoterapi vil du opleve en ny energi og føle dig glad. Du vil kunne huske alt, hvad vi har snakket om.

Du er altid velkommen til at kontakte Robust Psykologhjælp, hvis du har spørgsmål til hypnoterapi, eller er interesseret i at høre mere om, hvad hypnoterapi kan gøre for dig?