Om Robust Psykologhjælp

Robust Psykologhjælp Aarhus drives af mig, Kirsten Børsting. Jeg har haft virksomheden siden august 2006. Efterspørgslen på hjælp fra Robust Psykologhjælp i Aarhus er støt stigende og i november 2018 blev Tine Busk tilknyttet klinikken.

Hvad har jeg arbejdet med?

Oprindeligt er jeg uddannet socialpædagog, hvor jeg arbejdede med børn og unge anbragt uden for hjemmet og med børn og unge med ADD/ADHD/ASF på en specialskole i Aarhus.

Siden 2001 har jeg arbejdet som psykolog i Aarhus. Jeg har arbejdet 7 år hos PPR i Aarhus kommune med udredning af børn og unge, samtaler med forældre og børn samt proceskonsultation og supervision med lærere, pædagoger og ledere. Hos Mødrehjælpen i Aarhus i 3 år, hvor jeg var behandlingsansvarlig psykolog for børn, unge og mødre i projektet: “Ud af voldens skygge”. Jeg udviklede terapeutiske metoder i individuel terapi med børn, unge og voksne, i relationsterapi med mødre og børn, og i gruppeterapi med børn og unge. Sidst har jeg arbejdet 6 år på Risskov Universitetshospital på voksenpsykiatrisk afdeling, hvor jeg udviklede udredning,- og behandling af voksne med autismespektrumforstyrrelse.

Hvad er vigtigt for mig?

I min virksomhed Robust Psykologhjælp giver jeg som psykolog håndgribelig hjælp til børn, unge, forældre, familier, voksne og professionelle. Sammen med Tine Busk har vi et team-fællesskab som fagligt kendetegnes ved, at vi er særlig gode til at finde vej, når der er kompleksitet i spil.

Det er vigtigt for mig at minoriteters stemmer bliver hørt og derfor har terapi med børn og unge og deres forældre en særlig plads i mit virke. Desuden bidrager jeg til personlig og faglig udvikling af psykologer igennem supervision.

Som udøvende psykolog i Aarhus nær Odder og Skanderborg tror jeg på vigtigheden af, at den hjælp jeg giver, har et mestringsperspektiv frem for et sygdomsperspektiv. Det betyder at jeg dobbelt lytter i samtalerne med dig. Der er altid både en problemfortælling og en mulighedsfortælling. I samtalerne går vi med de fortællinger som er betydningsfulde for dig. Fokus er dig og de kontekster du er en del af. Det er mit ansvar som psykolog at bidrage til at skabe sammenhæng og overblik i samtalerne, så du kan definere, hvilke veje du ønsker at gå i dit liv. Jeg vil altid møde dig som ekspert i dit eget liv.

Kirsten Børsting - Psykolog Århus

Terapihund Seamus

Terapihunden Seamus

I starten af 2017 kom der familieforøgelse i Robust-familien. Jeg fik en 8 uger gammel hvalp med det flamboyante navn Sir Seamus of Candy. Nu går han blot under navnet Seamus, og han har siden han var 8 uger gammel haft sin daglige gang i klinikken i Århus.

Seamus er en Shetlandsk Sheepdog. Han er 37 cm høj og en mellemstor hund   som vejer 9 kg.

Derfor er en terapihund god

Måske undrer du dig nu over, at det er en mulighed at få en hund med til sine samtaler. Men der er en mening med galskaben! Her ser du 5 grunde til, hvorfor en terapihund er fantastisk:

 1. Hunde fremmer kontakten mellem mennesker, der ikke kender hinanden i forvejen.
 2. Ukendte terapeuter bliver set som mere tillidsvækkende, når deres hund er med.
 3. Hunden dæmper stress og angst hos klienten samt giver følelsesmæssig støtte.
 4. Det er nemmere at blive tryg ved situationen og få øget tillid til terapeuten, da hunden fremmer kærlighedshormonet oxytocin.
 5. Hunde vækker medfølelse, som er vigtigt i det terapeutiske rum.

Seamus giver glade klienter

Rigtig mange af de mennesker, der vælger at sige ja til Seamus` selskab i deres samtaler, er utrolig glade for ham. Et ord, der går igen, når folk beskriver ham, er “rolig”. Hans ro omkring det hele kan mærkes i lokalet og smitter af på de mennesker, der besøger mig.

Når du ringer til mig for at booke en samtale, spørger jeg dig altid, om Seamus må være med. Siger du nej, tager han blot en fridag.

Robust psykologhjælp Aarhus

Navnet Robust giver en direkte indsigt i min vision som psykolog i Aarhus nær Skanderborg og Odder. Nemlig at bidrage til at du kan håndtere det problem du søger hjælp til på robust vis. Robust handler om at der til dig som person og de relationer og situationer du befinder dig i findes et selvstændigt sæt af ressourcepotentialer for dig. I Robust psykologhjælp hjælper jeg dig med at få fokus på dine ressourcer og relationer og dermed styrke din robusthed.

I min praksis har jeg en trofast narrativ maskot. Han hedder Robust. Oprindeligt kommer han fra Australien, hvorfra jeg har min internationale efteruddannelse i narrativ terapi. Han er symbolet på den praksis jeg står for: at du får mulighed for at fortælle. Det kan bevæge dig i den retning du ønsker, hvor hensigten er at du får det bedre.

Arbejdet med fortællinger i terapi, rådgivning og supervision kaldes for Narrativ Praksis. Du får fortællerettigheden og definitionsmagten over det problem, du søger hjælp til. Derigennem øges dine muligheder for at mestre det problem du søger hjælp til på en robust måde.
Robust`s rygsæk er symbol på, at jeg opfatter alle samtaler og fortællinger som uendelige rejser i livets mangfoldigheder: unikke for dig og hver enkelt af menneske som søger og får hjælp hos mig.

Du kan læse mere om hvad jeg kan hjælpe med her.

 

Psykolog i Aarhus

Hvad kan Robust psykologhjælp i Århus hjælpe dig med?

Uanset hvad du søger hjælp til, så er du altid velkommen til at kontakte mig. Nogle af de problemer jeg som psykolog kan hjælpe dig med i et terapiforløb, kan være:

 • Angst
 • ADD/ADHD
 • ASF – Autismespektrumforstyrrelse
 • Familiekonflikter
 • Kommunikation imellem forældre, børn og unge
 • Mistrivsel
 • Mobning
 • Omsorgssvigt
 • Psykisk og fysisk vold i familien
 • Skilsmisse
 • Sorg
 • Traumer

Du kan læse mere om min specifikke ekspertviden på siden:

Hvad søger du hjælp til?

 

Psykolog Aarhus - Robust Psykologhjælp