RÅDGIVNING & FAMILIETERAPI I FORBINDELSE MED SKILSMISSE

Som psykolog har jeg god erfaring med at give hjælp under og efter skilsmisser. Jeg tilbyder professionel støtte så du, din tidligere partner og dit barn kan komme så godt som muligt igennem den svære tid.

Hvis du og din tidligere partner kan nå til enighed om at benytte jer af hjælp kan det gøre mange aspekter af en ellers svær skilsmisse bedre. Rådgivning og familieterapi kan støtte jer i et godt samarbejde og en god tone under skilsmissen. Desuden kan I få konkret hjælp til de problemområder, jeres skilsmisse måtte have.

Rådgivning og familieterapi kan være en utrolig god behandlingsform, til at støtte dit barns trivsel gennem din skilsmisse og i den efterfølgende periode.
Dit barn kan sættes i mange sårbare situationer under en skilsmisse, og de kan alle få negativ indflydelse på dit barns udviklingsmuligheder, hvis der ikke tages ordentlig hånd om situationerne.

Situationerne kan bl.a. være:

  1. Du fortæller dit barn at mor og far skal skilles.
  2. Du fortæller dit barn, at mor og far flytter fra hinanden.
  3. Forældremyndighedssagen begynder og afgøres.
  4. Dit barn begynder at bo i en delt verden: ”mors bolig” og ”fars bolig”.
  5. Du eller din tidligere partner begynder at date andre.
  6. Du eller din tidligere partner beslutter sig for at flytte langt væk.
  7. Du eller din tidligere partner bliver gift igen og der skabes en stedfamilie.

Skilsmisse Aarhus Terapi

LG RÅDGIVNING OG FAMILIETERAPI NÅR DU ØNSKER BEDRE KOMMUNIKATION I DINE RELATIONER

Står du overfor en skilsmisse, eller er du allerede skilt og har svært ved at snakke med din tidligere partner om jeres fælles børn, har du mulighed for at få hjælp til at kommunikere om problemerne med hjælp fra narrativ rådgivning og familieterapi.

Narrativ rådgivning og familieterapi bygger på, at uoverensstemmelser i et tidligere parforhold kan fastholde dig og dine nærmeste i en konflikthistorie, som kan påvirke dine børn og jer som forældre negativt. Når I som forældre deltager i narrativ skilsmissehjælp hos mig, vil jeg have fokus på at I får sat ord på konflikthistorien mellem jer og udforme en modhistorie, som åbner op for at få løst konflikterne mellem jer.

I rådgivningen og familieterapien stiller jeg spørgsmål med hensigt på at bryde konflikthistorien mellem dig og din tidligere partner. Sammen kan vi finde ud af, hvad der gemmer sig af håb og drømme bagved konflikthistorien, da det ofte viser sig, at konflikter bunder i en bristet drøm og sårede følelser.

3 gode grunde til at prøve narrativ konfliktmægling

  1. Hvis du føler, at du er omgivet af negative følelser, kan narrativ skilsmissehjælp åbne op for, at du begynder at se de mennesker, du omgiver dig med i et andet lys – du kan igen få et nuanceret syn på dine relationer.
  2. Du vil få gode redskaber til at tage ansvar for dig selv og finde ud af, hvordan du rykker dig fra en mulig offerposition til en overlevelsesposition.
  3. Du vil få gode redskaber til at kunne leve med det, der gør ondt. Vi vil arbejde med at skabe overensstemmelse og et forlig, som du kan bruge fremadrettet.

Konfliktmægling Aarhus

Inddrag børnene under og efter skilsmissen

I en skilsmisseproces er det vigtigt, at du som forældre kan tage vare på dig selv og dit barn, så dit barn aflastes mest muligt under de store omvæltninger.

Ofte kan et magtforhold mellem dig og din tidligere partner være yderst anstrengende for dit barn, hvis dit barn konstant skal tage dit eller din tidligere partners perspektiv og indordne sig hver af jeres forventninger. Hvis du eller din tidligere partner ikke har de samme tanker om skilsmissen, skal dit barn tage stilling til to forskellige udgaver af “sandheden” og kan komme til at lukke sig inde i sig selv med sin tvivl på skilsmisse-fortællingen. Derfor er det vigtigt også at inddrage dit barn i rådgivningen og familieterapien, så dit barn oplever sin stemme hørt og at der er plads til flere følelser og holdninger end blot forældrenes. Derfor kan vi aftale samtaler, hvor dit barn også er med. Hjælpen har til hensigt at støtte dig i at passe på dine relationer ind i fremtiden.

Her vises et eksempel på hvordan narrativ konfliktmægling kan bruges i forhold til børn

Nikoline har tegnet sig selv på gåtur med far og hans nye kæreste. Hun føler sig udenfor. Det gør hende vred, irriteret og ked af det. Nikoline har tegnet, hvordan hun gerne vil have det med far og hans nye kæreste. Hun holder far i hånden, og han holder sin kæreste i hånden. Nikoline føler nu, at hun er en del af relationen. Det giver hende glæde og varme.

Skilsmisse Aarhus - Robust Psykologhjælp

Tegnet af Nikoline, 11 år

Skal jeg hjælpe dig, din tidligere partner og jeres fælles barn? Så er du velkommen til at kontakte mig på telefon +45 50 56 99 32 eller mail kirsten@robustaarhus.dk til en uforpligtende snak om den situation, du og din familie står i. Sammen finder vi ud af, hvordan jeg kan hjælpe jer på bedst mulig vis.